Türkiye Avrupa Birliĝine girsin mi?  

Türkiye’nin Avrupa Birliĝine girmesi Kurdistan’ın bir kez daha dünya süpergüçleri tarafından resmen ikiye bölünmesi demektir. İlk kez 1639 yılında Osmanlı ve İran İmparatorlukları tarafından Kasrişirin antlaşmasıyla ikiye bölünen Kurdistan 1924 te ise Kuzeyde kalan parça (Osmanlının elinde olan) türkler, fransızlar ve ingilizler tarafından paylaşılarak resmen üçe bölündü. Bir kısmı türk devletine sunulurken diĝer iki parça da Fransız ve İngilizlere ikram edildi. İngilizlerin Irak’tan, Fransızların da Suriye’den çekilmesiyle bu iki parçada kürdler kaderlerine terkedildi. Suriye devleti kürd imha ve asimile politikasında fransızları arartmadı deĝil. Kürdler yerlerinden, yurtlarından sürüldü, kimliklerine el konuldu, vatandaşlıktan çıkarıldı, muhacir sayıldı. Bu da yetmedi zaman zaman katliamlara tabi tutuldu.

Güney’de (Irak) ise yarım asırdır Büyük Lider Kahraman Kürd Generali Mela Mustafa Barzani tarafından başlatılan serhildanlarla bugün bir statüya kavuşmuş durumda. Ancak her ne kadar işgalcı kuvvetler ve yardımcıları Kurdistanı dört parçaya bölmüşlerse de kürdler hiçbir zaman bu sınırlari meşru saymamış ve kabul etmemişlerdir. Kürdler kendi vatanlarını her zaman tek parça olarak görmüş ve görmeye devam edeceklerdir. Her kürdün gönlünde yatan tek bir şey vardır o da „mevcut sahte (suni) sınırların kaldırılıp bütün kürd aleminin tek bir bayrak altında birleşmesidir.“

Ancak kendini satmış bazı beyinsiz (sözde) kürdlerin sanki türk devleti deĝil de Kürdistan Avrupa Birliĝine giriyormuş gibi Türk devletinin tek başına Avrupa Birliĝine girmesi için yeşil ışık yakmakla yetinmeyip, bütün güçleriyle destek vermeleri anlaşılır gibi deĝil!.. Bunlar sureti haktan görünerek sözde büyük bir nüfusa sahip kürdlerin Avrupa Birliĝine girmesiyle bütün haklarını elde edeceklerini yaymaya çalışıyor ve etrafındakilerini kandırmaya devam ediyorlar. Aslında bunu yapanlar çok iyi biliyorlarki Türkiye’nin bu şekilde tek başına Avrupa Birliĝine girmesi Kuzey Kurdistan’ın tamamen inkarı olduĝunu ama yıllardır kandırdıkları kürdlerin gözünü boyamak ve oyalamak için bu taktiklere baş vuruyorlar.

Soruyoruz?
Kürdler bir taraf olarak mı Avrupa Birliĝine giriyorlar?
Bir devlet olaraka mı?
Federal bir devlet olarak mı?
Kürdler ne şekilde ve hangi sıfatla Avrupa Birliĝine giriyorlar?

Bütün bu soruların cevabı çok açık “Kürdler T.C. vatandaşı olarak yani türk kimliĝiyle Avrupa birliĝine girerler eĝer T.C.nin üyeliĝi kabul edilse. Peki o zaman kürdlerin ve Kurdistan’ın statüsü ne olur? Cevabı çok basittir. “Kuzey Kurdistan türk devletinin bir bölgesi olarak Avrupa Birliĝinin bir parça topraĝı haline gelirki bundan sonra orada deĝil federal bir Kurdistan kurmak, Kurdistan coğrafyasından bahsetmek bile mümkün olmayacaktır. Bu demektirki Kurdistan’ın yarısı Avrupan’ın egemenliĝinde olacak diĝer yarısı da şu an planlandıĝı gibi giderse ileri bir zamanda ABD’nin egemenliĝine geçecek, yani ikinci bir Kasrişirin gibi bir antlaşmayla bu seferde AB ve ABD tarafından iki kısma ayrılmış olur!..

Şimdi birileri çıkıpta « siz ABD dostluĝuna karşı mı çıkıyorsunuz » diyebilirler. Biz dostluĝa karşı deĝiliz ama biz şiddetle sömürgeciliĝe karşıyız, eĝer ABD ve AB kürd halkı konusunda ciddi iseler önce kendileri tarafından çizilen bu suni sınırları kaldırsınlar, kürdlere kendi kaderlerini tayin hakkını versinler ve Kürdler kendi öz iradeleriyle karar versinler Avrupa Birliĝi mi, ABD dostluĝu mu? Ya da üçüncü bir yol mu? Buna kürdler zorlanmamalı bıraksınlar kürdler buna karar versinler, aramıza yeniden bir sınır çizerek kürdlere dostluk olmaz !…

Bunun için Türkiye’nin bu şekilde Avrupa Birliĝine girmesine karşı çıkalım.

Belki Kürdlerin bir kısmının Avrupa Birliĝine girmesi ekonomik yönden bir kısım kürdleri rahatlatsa da ya diĝer kısımlar ne olacak? Amacımız birilerinin boyunduruĝu altında ekonomikmen rahatlamak mı yoksa dünyadaki halklar gibi kendi kaderimizi tayin etmekmiydi?

Biz kuzey kürdleri olarak; ancak kürdlerin Federal bir statüya sahip olduktan sonra Türkiye’nin Avrupa Birliğine girmesine sıcak bakabiliriz. Diğer üç parçanın behemehal baĝımsız bir Kurdistan kurmalarını arzu ediyoruz.
 
02.10.2004
M.Nureddin Yekta

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir