Taha Akyol ve yorumu

Bu sabah sevdiğim biri, Sayın Taha Akyol’un bugünkü yazısını okumamı tavsiye etti. Yazıyı okuyunca gördümki çok kurnazca iki sınıfı yazmış, ‘kürdleri ve türk solunu!..’ Aslında kürdleri aşağılayanlar sadece türk solu değil, türk sağcıları ve sözde müslümanları daha çok kürdleri kötülemekte ve kürdler hakkında dile alınmayacak şeyler yazmaktadırlar.

Sayın Akyol’un bu site ve yazıları görmemesi mümkün değil ama kendisi de sağcı ve milliyetçi bir türkçü olduğu için onları görmemezlikten geliyor. Sayın Akyol küçük harflerle yazılan “türk” kelimesini görüyorda bazı türk sitelerinde kürdleri hayvan diye nitelendiren yazıları görmüyor!.. Star’ın Kerkük yerine Kerkürd (eşek kürd) yazdığını sanırım unutmamıştır. Oysa biz bugüne dek ‘eşek türkler’ diye bir şey yazmadık!..

Neyse benim konum o değil, zaten bugüne dek hangi türk yazarı, aydını kürdler hakkında gerçekleri gördü de Sayın Akyol görmemiş diye sitem edelim!..

Evet bazı kürd yazarları, kürdlerin batı anadolu’da mülk almalarına karşı çıkıyorlar, ne yazıkki bu karşıtlık bir şey ifade etmiyor, çünkü kürdler zaten Anadolu’nun takriben yüde %30’unu almış durumdalar. Bu da kürdlerin Kurdistan Bölgesi dışında Anadolu’ya da ortak olduklarının bir ifadesidir, yoksa resmi ideolojinin kabul ettiği gibi Kurdistan Bölgesi’nden Anadolu’ya göçeden kürd, türk olmuş sayılmaz!..

Sayın Akyol’un kurnazca yazdığı ve dikkatimizi çeken bir nokta daha var. Kurdistan’ı “üç-beş” vilayet olarak telkin ediyor. Onun mantığına göre hesap edecek olursak Hakkari, Şırnak, Bitlis, Siirt ve Diyarbakır!.. Geri kalanını Kurdistan Bölgesi saymıyor!.. Sanki kürdler bu 3-5 vilayeti istiyormuş gibi! Bunu bilmiyor Sayın Akyol dersek buna sadece gülünür! Ama biliyor fakat içinde kürdlere 3-5 vilayet verilip kürdlerden kurtulmak istiyor gönlü, anladığımız kadarıyla!.. Bugün bu şekilde yazar, yarın çıkar ‘verin üç-beş vilayeti kürd meselesi kapansın da diyebilir!..

Burada Sayın Akyol’a birkaç sözüm var!
Sayın Akyol gerilimi kürdler değil, devletin resmi zihniyeti ve faşit türkler yapıyor. Faşit türk derken ırkçılık yapan milliyetçi türk solunu, türk müslümanını da dahil ediyorum.

Gerilimi sizin gibi aydın, yazar takımı yapıyor, yazılarınızla, gerçekleri gizlemenizle, halkınıza doğruları yazmamakla, anlatmamakla, halkı boş bırakıyor ve birkaç kişinin yöl göstermesiyle tahrik ediliyorlar! Sebep oluyorsunuz!

Birde sorularım var!
Sayın Akyol sizler kürdleri neyiniz olarak görüyorsunuz?
Kürdler azınlık mı, çoğunluk mu, Türkiye’nin muhacirleri mi, Türkiye’nin ortakları mı? Yoksa türklerin kardeşleri mi, Türkiye vatandaşları mı?
Yoksa siz hala kürdlerin “dağ türkü” olduğuna mı inanıyorsunuz? Öyle inanıyorsaniz Kuzey Irak’ta “DAG TÜRKLERI” bir Federal Devlet kurmak isterken neden onlarla “şehir türkleri!..” (türkmenler) arasında fark görüyorsunuz? Yoksa dağlıları ve köylüleri hor mu görüyorsunuz? Hani atanız ‘KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR’ DEMİŞTİ!….

Eğer kürdleri de türkler gibi çoğunluk kabul ediyorsanız o zaman kendilerine ben türküm diyenler gibi ben kürdüm diyenlere de aynı hakların verilmesi gerekliliğine inanıyor musunuz? Mesela kürdçe dilinin de resmi bir dil omasını istiyor musunuz?
Eğer türklerle kardeş isek o zaman neden bir kardeşin her şeyi var, diğerlerinin her şeyi yok ve yasak?
Neden bir türk “ne mutlu türküm diyene” dediği zaman bir sorun çıkmıyorda, bir kürd “ne mutlu kürdüm diyene” diyemiyor?

Sayın Akyol kabul etseniz de etmesenizde Mersin’den doğusunun adı Kurdistan’dır, ama birlikte yaşamak ya da ayrılmak siz (tabi aslınız türkse) ırkçı türklerin tercihine kalmış, ya kürdlere sahip olduğunuz her hakkı vereceksiniz, yada ayrılmak zorunlu olur, başka alternatifi de yok, bunu siz benden daha iyi bilirsiniz.

Ayrıca bir şeyi daha hatırlatmak istiyorum. Kürd ismini bozup kürt yapan tek millet türklerdir, dünyanın hiçbir yerinde kürdlere kürt denmez, KÜRD denir. Türk kelimesinin küçüklüğüne dikkat ettiğiniz kadar 40 milyon bir halkın ismine de dikkat etseniz aydınlığınız için daha iyidir.

Not:
Sayın Akyol’a bir de Kurdistan Haritasını bir kez daha gösterelimki Zatialileri Kurdistan’ın 3-5 vilayetten ibaret olmadığını anlasınlar.

2005.09.15
M.Nureddin Yekta

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir