Barzani’nin yahudiliĝi propagandası!…

Son günlerde Türk Medyası sanki bir kampanya başlatmış “Barzani’nin aslı sözde yahudiymiş!..” Bu söz sadece bazıları tarafından ortaya atılmıyor, en sözde aşırı dindarından en aşırı ateisti veya kemalistine kadar herkes bu propagandaya katılmış. Hatta bazı zavallı müslüman kürdler bile sanki şüpheleri varmış gibi bize email atıyorlar ve diyorlarki “bu iddialar doĝru mu, yalansa neden cevap yazmıyorsunuz?”

Deĝerli okuyucular!

Yalanın bir cevabı olabilir mi? İftiranın bir cevabı olabilir mi? Biz aslında acaba doĝru mu şüphesine kapılacaĝımıza Türk medyasının bayıları neden son zamanlarda bu kadar adi bir propagandaya önem verdiĝine bakmalıyız. Neden Tayyib Erdoĝan’ın aslı soruşturulmuyor? Türk mü, laz mı yoksa rum mu? Neden Atatürk’un aslı sorulmuyor? Türk mü, yunan mı, bulgar mı, yugoslav mı? Evet neden Barzani?

Bunun çok basit bir sebebi var. „Barzani’nin Kürd liderliĝine oynaması ve ulusal konuda tavizsiz ve korkusuz olmasıdır.“ Barzani aynı zamanda bütün kürdler tarafından da çok seviliyor. Dün ona karşı saygısızlık yapan kurum, parti veya yöneticileri bugün herkesten daha çok Barzani’ye (ailesine) saygı duymaktadırlar!..

Kürd coĝrafyasını parçalayanların her zaman bir siyasi oyunu olmuştur. Yeri geldiĝi zaman Kürdleri insan bile saymazlar, ama yeri geldiĝinde de „kardeş, din kardeşi“ diye hep kandırdılar. Dini ve kardeşliĝi araç yaparak kürdleri böldüler, birbiriyle savaştırdılar, örneĝin Osmanlı ve İran savaşlarında!.. Sunniyi aleviye, aleviyi sunniye ve aşiretleri biribirine karşı kullandılar, böylece kürdlerin tekvucut olmalarını engellediler.

Ama şimdi yine aynı oyunlarını sahnelemek istiyorlar, fakat Kürdün 80-100 sene evvelin kürdü olmadıĝını bilmiyorlar. Evet Kürd eski kürd deĝildir. Ne kadar yalan söylerseniz söyleyin, ne kadar iftiralarla karalamaya çalışırsanız çalışın Kürdleri bir daha kandıramazsınız. Çünkü Kürdler öyle bir seviyeye geldilerki bir yahudi kürdünü bile, bir hırıstiyan kürdünü bile bir başka ırka deĝişmezler. 
Geçti o eski günler! Bazı geri zekalı ya da menfaat karşılıĝı susan qafşekal müslüman veya kemalist kürdlerin dışında herkes bu kanaata varmıştırki „Kürdler kardeştir ve ulusal bazda bütün kürdlerin yekvucut olması gerekir.“

Artık propagandalarınız tutmaz, siz Sayın Barzani’nin bir zamanlar İsraili ziyertini bırakında Mücahid Erbakan’ınızın İsrail’le yaptıĝı askeri ve siyasi kardeşliĝi anlatın! Siz kürdlerin yahudilerle dostuluĝunu bırakın da Osmanlı döneminde nasıl kademe kademe yahudilerin Filistin’e yerleştilidiĝini ve onlara bir devlet kurmak için nasıl zemin hazırlandıĝını anlatın.

Siz israilli komutanların sözde peşmergeleri eĝittiĝini bırakında MİT ile MOSSAD’ın nasıl birlikte çalıştıĝını ve Tük ile İsrail askeriyesinin nasıl tek güc haline geldiĝini, yahudilerin Türkiye’de nasıl gayri menkul aldıklarını anlatın!…

Lafın kısası „ey ırkçı medya, sizin artık hiçbir propagandanız tesir etmez, özellikle de yalan ve iftira dolusu böylesi şeyler.“
Barzani ailesinin eskiden beri Kürd ve inanç açısından da müslüman ve Nakşi Tarikatına mensup olarak yaşadıkları herkesin olduĝu gibi sizin de malumunuzdur. Molla mustafa Barzani ise hem Şeyh, hem Alim, hem İmam, hem de bir Kürd Ulusal Önderdi. Şunu da unutmayın! Kurdistan bütün (müslim ya da gayri müslim) Kürdlerin ortak vatanı olduĝu için, oraya uzanan ellere karşı bütün kürdler yekvucuttur ve bir müslüman kürd, müslüman olan kürdünü de olmayanı da yabancılara tercih ediyordur, zira mütecavize karşı mülk sahiplerinin birliĝi dinimizce de farzdır. Bu sözde kardeşlik lafları, din kardeşliĝi bilmem iman birliĝi yalanlarınıza eskiden beri siz inanmıyordunuz sadece bizi kandırmak için kullanıyordunuz ve biz inanıyorduk. Ama artık bu sözlere biz de inanmıyoruz. Bizim nezdimizde de bu sözlerin bir kıymeti kalmadı kendinizi boşa yormayın.

M.Nureddin Yekta
19.04.2007

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir