Baş „sorunun kökü dışardan çözüm benim kitapta“

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş propaganda turunda vardıĝı Kilis’te alışılagelmiş siyasetten inciler döktü. Yaptıĝı konuşmanın siyasi propaganda mı yoksa yazdıĝı kitabının reklamı mı pek anlaşılmayan konuşmasında Türkiye’nin bütün sorunlarının dışardan kaynaklandıĝını ima etti. Böylece Türkiye’nin dışardan misyonerler tarafından idare edildiĝini anlatmaya çalışan Baş, Kürd Sorununa deĝinmeden PKK’yı organize eden güçlerin de bu misyonerler olduĝunu beyan etti.

Vardıĝı topraklarda vatandaşların sorunlarından, bölgenin geri kalmışlıĝından ve sebeplerinden haberdar olmayan, Türkiye’nin sorunlarını nasıl çözeceĝini anlatamayan Baş çözüm projelerini yazdıĝı Milli Devlet adlı kitabında açıkladıĝını ama kimsenin kitabı okumadıĝını sitemvari bir şekilde izah ederek, kitabının satılmadıĝını ima etti. Böylece „bu adam „siyasi projelerini anlatmaya mı, yoksa kitabını satmak için reklam yapmaya mı“ çıkmış diye insan düşünmeden edemiyor.

Başından şapkasını hiç çıkarmayan Haydar Baş, Atatürk’ün ilk yıllardaki gibi Milli Devlet kurma projesinin hayalinde, ama o günden bu güne kadar bir asrın geçtiĝinin farkında deĝil.

Bir memleketi idare etmeye kalkan birinin ilk evvel o memleketin insanını, coĝrafyasını, farklılıklarını, dillerini, sorunlarını ve sorunların çözümünü bilmesi gerek. Sorunların kökünü dışarıya baĝlayarak işin içinden çıkmak kolay olsaydı 80 yıldır o minval üzere devleti idare edenler bu sorunu çoktan çözmüşlerdi!… Ne yazıkkı 80 yıldır Türkiye’yi idare edenlerin hemen hemen hepsi memleketin sorunlarının anakaynaĝını öĝrenmiş deĝiller, bu yüzdendirki memleket günden güne iyiye deĝil, kötüye doĝru yol almakta devam etmektedir!..

Türkiye’de sayısı 30 milyona varan Kürd Halkının sorunlarını sadece PKK’ye baĝlamak ve PKK’yı da misyonerlere havale etmekle hibir sorun çözülmez ve gerçekçi de deĝil!.. 80 yıldır kürd dili ve müslümanların başörtüsüyle uĝraşan siyasetler artık iflas etmiştir!.. Türkiye’nin, devletin sorunlarını iyi bilen ve bu sorunlara gerçekçi çözüm paketini sunan siyasetçilere çok acil bir şekilde ihtiyacı vardır, edebiyat yapanlara, kitap daĝıtanlara, günlük siyasetlerle kendilerini tatmin edenlere deĝil!..

Sözde müslüman bir memlekette, gayri müslimler istediĝi şekilde giyinip kuşanıyorsa, istediĝi okula gidebiliyorsa, istediĝi mesleĝi seçebiliyorsa ve müslümanı da bunların tümünden mahrumsa o memlekette sorun vardır! Bir memlekette 72 çeşit millet yaşıyor ve bu milletlerden sadece birinin dili resmi dil, diĝerlerinin kullanılması yasaksa o memlekette sorun vardır. Hele de o memleketi idare edenlerin bütün bu sorunların varlıĝından haberleri yoksa işte o zaman sorunlar daha da çoĝalır ve çözümü de ancak dışardan bir müdahaleyle olur. Irak bunun en bariz bir örneĝidir!…

11.06.2006
M.Nureddin Yekta

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir