Hangi İsrail?

Gençliğimde Ortaya çıkan büyük mücahit! Erbakan müslüman kürd gençlerini İsraile karşı yönlendirirken, türk gençlerini de milli duygularla eğittiğinin farkında değildik, ayrıca İsrail ile gizlice yaptığı askeri, siyasi birlik antlaşmalarını imzalaması ise çok sonradan öğrenildi!..

Biz İsrail’in Filistin’de yaptığı her katliama karşı ayaklanırken, protesto ederken, yürüyüşler düzenlerken, Hafiz Esad Zinara Erebi adıyla genişliği 10-15, uzunluğu 350 km.lik bir bölgemizi zorla boşaltıp yerlerimize Filistinlileri yerleştiriyordu ve işin ilginç yani hiçbir gün hiçbir müslüman arap ya da filsitinli çıkıpta ‘bu kürdler de insan ve müslüman kardeşlerimiz, onları yerlerinden ediyorsunuz, bizi yerleştiriyorsunuz tıpkı İsrail gibi bu zülümdür, günahtır’ demedi. Aynı şekilde Saddam, Güney Kurdistan’da yaptığı zülüm ve katliamdan dolayı sürdüğü kürdlerin yerine arap ve özellikle filsitinlileri yerleştirirken hiçbir müslüman! türk arap ve acemin kılı kıpırdamadı! Bir bombayla binlerce kürd katledilirken bizim mücahid Erbakan’dan bir protesto sözü bile olmadı! Müslüman türklerden bir kişi dahi çıkıp bir basın aracılığıyla da olsa karşı çıkmadı. Hiçbir arap ülkesi ya da islami cemaati buna karşı çıkmadı hatta Saddam’a destek verdiler! Çünkü kürdler arap kardeşlerinden haklarını istiyorlardı! Oysa kürdlerin hakkı sadece kölelik yapmaktı!

Benim müslüman kürdüm hiçbir zaman olayların gerçek yüzünü göremedi, gah Filistin dedi İsraile karşı savaşırken şehid düştü, gah Çeçenistan’da ruslara karşı savaşırken şehid düştü ama esas kendi israilini, kendi rusunu unuttu yada ona unutturuldu! Artık uyanmanın zamanı gelmedimi? Hala duygusal davranıp gerçekleri görmekten uzak kalmaya devam mı edeceĝiz?

Hangi israil?
Kim diyebilirki bugün on yıllardir süren Filistin-İsrail savaşının dini bir savaş olduğunu? Belki bize o şekilde ilka ediliyor, bir taraftan müslüman kürdü israile karşı ayaklanmaya, cihada çağıran Kurdistan’ın israilleri! öte taraftan ABD ve İsraille antlaşmalar yaparak “işte destek verdiğiniz kürdler” demektedirler!
Şimdi burada kesinlikle İsrail’in yanında yer alalım demiyorum ve aksine Filistinde yaptıklarından dolayı şiddetle karşı çıkıyorum. İsrail apaçık zülmetmekte, Filistin’de bazen katliam yapmaktadır. Sözde müslüman ülkelerin ne kadar müslüman oldukları tartışılsada hiçbir kuvvetin müslüman ya da arapların topraklarını işgal etmesini tasvip etmiyoruz, ancak eger illada karşı koymak gerekiyorsa ilk önce devleti olan arap ve türklerin, acemlerin karşı çıkması gerekiyor. Suudi Arabistan ve bazı arap ülkeleri bas bas bağırıyorlar ‘İsrail’in hakkı var diye, benim gidip o araplar için İsraile karşı savaşmamı istemek saflıktır.

İsrail 1966 yılından beri arap topraklarını işgal ederken, Acem ve Osmanlı 1639 Kasrişirin antlaşmasıyla Kurdistan’ı ikiye bölmüş ve bunlar asırlar boyunca İsrail’in yaptığından bin kere daha fazlasını Kurdistan’da yapmışlardır ve hala yapmaktadırlar. İran bugün İsrail’e karşı savaşması gerekirken Türkiye ile anlaşarak aylardır Kurdistan dağlarını, ovalarını ve vadilerini bombalamaktadır! Şimdi ben kime müslüman diyeyim de kimin yanında yer alayım? İsrail Kur’an’a göre ehli kitaptır ama bahsi geçen sözde bazı müslüman ülkeler ehli kitap bile deĝildir, ya murtetdir, ya müşriktir ya munafıktır!..

Bize yıllarca kürd olduğumuz için ermeni damgasını vuran türk faşitleri (sözde müslümanları) Ermenistan’la her türlü ilişkiyi geliştirmiş, her türlü ticareti yapmış ve yapmaktadırlar! Bir taraftan Kurdistan’ın her tarafına mitini-itini gönderip faili malum cinayetler işlemekte, canlı bombalar patlatmaktadırlar, öte yandan müslüman kardeşliği ajitasyonu yapmaktadırlar. Artık uyan ey müslüman kürd! Bir yandan yahudileri Avrupan’ın değişik yerlerinden getirip Kudus ve çevresine yerleştirenler, yahudilerle askeri ve siyasi antlaşmaları yapan sözde mücahidler! öte taraftanda kürdler arası fitneyi çıkarmak için her türlü yalan ve iftirayı mübah görüyorlar. Neymiş sözde Kürdlerin yahudilerle dostluğu varmış ya da yahudilerin destekçileriymiş, işbirlikçileriymiş!
BU TAMAMEN YALAN VE İFTİRADIR; “AMAÇLARI SADECE KÜRDLER ARASINDA NİFAK TOHUMUNU ATMAK VE HALA MUKADEES İSLAMI KULLANARAK BİZİ ALDATMAYA DEVAM ETMEK İSTEMEKTEDIRLER”
Yahudilik bir dindir, elbetteki o dinden kürd de vardır, türkte vardır, arapta! Diyelimki 2-3 bin yahudi kürd varsa 50 milyon da müslüman kürd vardır. Hiç kimse 50 milyonu 2-3 bin’in kurbanı yapamaz.

Ne eskiden ve nede yeniden kürdlerin hiçbir zaman hiçbir yerde İsraille bir askeri ya da dostluk antlaşması yapması söz konusu değildir! Güney Kurdistan’ın da İsraille bir antlaşması falan yoktur ve bugün devleti idare eden ailenin geçmişi de bellidir. Kendileri Nakşi tarikatından ve halifelerinden olan bir ailenin çocuğu Mella Mustefa Barzani, ömrü boyunca zalimlere karşı verdiği savaşta bizzat peşmergelerine imamlık yapmıştır. Hiçbir kimsenin öylesi bir iftira atmaya hakkı yoktur, ancak kürdleri kullanmak için her türlü yalan ve iftirayı kendilerine mübah görüyorlar!.. Amma biz arzu ederizki müslüman kürdüm artık bunlara inanmasın, bugün inansa bile yarın mutlaka pişman olacaktır, çünkü biz bunu daha önceden yaşadık!…

Kısacası dün olduğu gibi bugün de İsrail ve Arap savaşı’nın boyutu sadece toprak mücadelesidir. Ortada bir din savaşı yoktur, kimse kendisini kandırmasın. On yıllarca mucadele eden El-Fetih (Filistin Kurtuluş Ordusu) sosyalist bir kurum olmakla beraber İsrail’den daha fazla din düşmanıdır ve bugün iktidara gelen Hamas’a karşı tavrı ortadadır!.. Suriye müslüman mıdır? Peki neden Hizbullah’a yardım etmemekte? İran destekliyorsa ki (bana göre sadece Hizbullah’ı piyon olarak kullanmakta) Hizbullah’ın Şii olmasındandır, eĝer onun yerine bir Sunni örgüt savaşsaydı İran desteklemezdi. Arap ülkelerinin Filistin’i ya da Lübnan’ı desteklemeleri ne islamidir nede insanidir, herkesin orada piyon olarak kullandıĝı örgütler vardır, kimi zaman desteklerler kimi zaman da kösteklerler! Arap ülkelerinin hiçbirinde İslam hakim deĝildir ve hepsinin rejimi İsrail’den daha çok din düşmanıdır!..

Ben bir müslüman kürd olarak dünyanın neresinde olursa olsun bir zülüm varsa karşısındayım. Kurdistan’ın işgal edilmesine karşı olduĝum kadar İsrail, ya da Amerika’nın Filistin ya da Lübnan’ı işgal etmesine de karşıyım, Rusya’nın Çeçenistan’ı işgal etmesine de karşıyım, ancak orada toprak sahipleri varken ben burada kendi memlektimde esir olduĝum müddetçe gidip kimsenin yerine savaşmam. Eĝer savaş din savaşı olsaydı hay hay ben de varım ama savaş toprak savaşı, buyrun herkes kendi topraĝını kurtarmaya baksın. Yok islam diyari hepimizin topraĝı diyorsak o zaman buyursunlar önce türk, arap, acem müslümanları bana yardim etsinler, önce benim topraklarımı işgal eden, bizi Kurdistan’ı işgal eden israillerden kurtarsınlar, ben de onlar gibi hak ve söz sahibi olayım ondan sonra birlikte islam topraklarını işgal eden güçlere karşı savaşalım. Onlar emperyalistlerle birleşip benim vatanımı işgal edipte bana her türlü zülmü uygulasınlar, başları derde girdiĝi zaman da, müslüman kardeşliĝi ajitasyonunu yaparak beni şaha kaldırmaya kalkmasınlar!.. Geçti o devirler!..

Bu yazımı deĝerli kardeşim Muhacir’in hatırına yazdım. Kardeşimin bu yazımla bana kızacaĝını da biliyorum ama birgün onun da benim gibi meseleyi daha iyi anlayacaĝından eminim. Ben de bir zamanlar onun gibi tertemiz bir kalple bu kahpe, sahte müslümanların sözlerine çok inanmıştım. Beni işkence daraĝacında sallandırıp elektrik şokuna sokarken, sırayla namaz devrini yapan sözde müslümanları çok gördüm ve tanıdım, onun da biran önce görmesini ve tanımasını diliyorum.

Evet zülme karşıyız, ama sadece Filistin’in İsrail’ine karşı deĝil Kurdistan’ın da israilleri var (Saddam ve Hafız Esad gibi) onların zülmü yahudinin zülmünden daha beter, önce buraları görelim ve kendileri yahudilerle her türlü dostluĝu imzalarken bizi yahudi dostu diye tanımlayan sahte müslümanları da iciye tanıyalım!.

Ben bu yazıyı yazarken İstanbul’da İsrail’e karşı protesto yürüyüşü yapmak istiyen bir gruba polis çok sert müdahale ediyordu. İşte buyrun kim için ve niçin mücadele edeceĝimizi iyi bilelim!..

Yüce Rabbime emanet olun.

2006.08.01
M.Nureddin Yekta

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir