İkinci İsrail devleti Kurdistan mı?

Türkiye İsrail ile dostluk, askeri ve ticari ilişkilerini gün geçtikçe güçlendiriyor. Bu tür ilişkileri genelde gizli yapıyor. Çünkü bu ilişkiler münasebetiyle yapılan antlaşmalar genelde sözde islami iktidarlar tarafından yapılıyor.
Tabanından bu tür antlaşmaları saklayan sözde islami hükumetler tabanını kaybetmek istemiyor ve her fırsatta Güney Hükumeti’ni İsrail’le işbirliĝi yapmakla suçluyorlar, ikinci İsrail devleti diyorlar, en çok ta Erbakan diyor bunu!..
Amaç müslüman kürd gençlerinin kafalarını karıştırmak!
Erbakan döneminde İsrail ile askeri antlaşma imzalandıĝını hepimiz biliyoruz, peki ya şimdi?
Şimdi ise AKP Hükümeti, İsrail ile büyük enerji projelerini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Başta su olmak üzere İsrail ile Türkiye arasında bir enerji koridoru kurulması planlanıyor. İşin ilginç tarafı İsrail’e denizden borularla Ürdün ve Filistin üzerinden su taşınacak. Hani İsrail yahudi düşman, Filistin ise müslüman kardeşimizdi!..
Bugüne dek söylenen bu deĝil miydi? Ne oldu şimdi? İsrail kardeş Filistin düşman mı oldu? Eĝer öyleyse kürdlerin de İsrail ile dostluĝu neden yadırganıyor?

Altı ay önce İsrail ile Türkiye arasında su ve enerji taşıyacak boru hatları yapımına ilişkin bir proje geliştirildi. Hafta sonu sessiz sedasız Ankara’ya gelen bir İsrail heyetiyle Enerji Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı heyetleri arasında görüşmeler yapıldı. 9-10 Ekim tarihinde projeler üzerinde iki ülke arasında mutabakat saĝlandı ve işbirliğinin yazılı belgesi de Enerji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Paşaoğlu ve İsrail Enerji Bakanlığı Müsteşarı Eli Ronen tarafından imza altına alındı.

Konuyla alakalı olarak basına yapılan açıklamada; İsrailli Bakan Ben Eliezer;
kendileri için Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesinin stratejik bir önem taşıdığını, Türkiye ile büyük işler gerçekleştirmek için muazzam bir ortam bulunduğunu, bu projelerin Ortadoğu’nun doğasını değiştireceğini” söyledi. Türkiye Enerji Bakanı Hilmi Güler ise, “İsrail ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesinden öteye bölgeye barış ve huzur getirecek bir takım projeler üzerinde görüşüldüğünü, bu projelerin enerji ve su üzerinde yoğunlaştığını, doğalgaz ve petrol konusunda kapsamlı fizibilite çalışmalarının devam ettiğini, İsrail ile Türkiye arasında elektrik üretim hattı kurulmasının söz konusu olabileceğini, böylelikle her iki ülkenin de denizden bir birine bağlanacağını, bir diğer projenin de su olduğunu, Ürdün ve Filistin üzerinden İsrail’e denizden borularla su götürülmesinin düşünüldüğünü, ayrıca İsrail’in Mısır’dan aldığı doğalgazı çeşitlendirmek için Türkiye üzerinden de doğalgaz almak istediğini” söyledi.

Bizim açımızdan burası çok önemli deĝildir, ancak Güney’de iki israillinin görülmesi Güney Kurdistan’ı ikinci İsrail devleti yapıyorda, neden İsrail’le bu kadar işbirliĝi yapan ve projelere imza atan Türkiye ikinci İsrail devleti olmuyor?

Ayrıca bazı kürdler veya kürd liderler için İsrail dostu, İsrail uşaĝı ya da israil asıllı diyerek kürdleri karalamaktansa şöyle bir etrafına baksınlar, kimin İsrail uşaĝı olduĝu aşikardır.

Müslüman kürd gençlerinin artık bu tür karalama propagandalarına inanmamaları gerekir!…
Her millet ve devlet kendi ulusal çıkarları için dini ve ırkı ne olursa olsun diĝer devletlerle her türlü işbirliĝi yapıyorsa Kürdlerin ve Kürd Devleti’nin de kendi ulusal çıkarları için istediĝi devletlerle ilişki kurmaları gerekiyor.
Bu devlet İsrail bile olsa hiç farketmez. Çünkü kürd halkının İsrail ile ya da yahudilerle bir düşmanlıĝı yoktur.
Ayrıca Filistin ile İsrail arasında onlarca yıldır devam eden savaşta hiçbir arap ülkesi İsrail ile aralarına mesafe koymadılar kürdler neden koysunki!.

2005.10.12
M.Nureddin Yekta

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir