İnsafsızlık ve talihsizlik

Daha önce “Hangi İsrail” adıyla yazdığım yazımdan dolayi gelen emailler ve isim belirtmeksizin bana yönelik yazılan bir kardeşimin yazısına kısaca cevap vermek istedim.
Geçen yazıdan sonra bende kanaat daha da güçlendiki hala müslüman kürdüm duygusal ve gerçeklerden bayağı uzaktır. Mail gönderenlerin çoğu, anlaşılıyorki yazımın tamamını bile okumamışlar. Çünkü bazıları İsrail’in Lübnan’ı işgaline karşı tek söz yazmadığımı yazıyor! Oysa yazının bir paragrafında “İsrail ve ABD’nin Filistin veya Lübnan’ı işgal etmesine karşı olduğumu da açıkca yazıyorum. Ne yazikki benim müslüman kürdüm hala bir müslüman gözüyle ya da bir müslüman kürd gözüyle olaylara bakamamakta ve sorunlara çözüm aramaktan acizdir.
Türk veya arap mantığı ve zihniyetiyle İslamı anlamak, oturduğu yerde ahkam kesmekle cihad yapmış olamayız! Ben altını çizerek ve üstüne basa basa diyorumki ‘İsrail arap savaşı toprak savaşıdır!..‘ İsrail’in ehli kitap oluşunda şüphemiz olabilir ama ya Lübnan ne kadar müslüman? Lübnan’daki Hiristiyan ve durzileri unutmuşa benziyoruz! Suriye müslüman mı? Nesi islam Allah aşkına? Devleti mi? Cumhurbaşkanı mı? Kanunları mı? Ordaki müslümanlara kan kusturan Suriye rejimi değil mi?

Bugün kürd gençlerinin dinden uzaklaştığını söylüyorsak bunun sebebi kimdir? ABD veya İsrail mi yoksa Kurdistan’ı parçalayarak, onları köleliğe zorlayan sözde islam ülkeleri mi? Hangi sözde islam ülkesi kürdlere kardeşlik elini uzattıda kürdler reddedip ABD yada bir başkasıyla dostluk kurdular? Saddam Kürdlere haklarını vermiş olsaydı, enazından kürdler bugünkü konumlarında olsaydılar, hiç Irak’la kürdler arasında savaş olur muydu? Ne yazıkki Saddam ABD savaşında bazı mantıksız kürdler ABD’ye karşı Saddam’ın yanında yer almak istiyorlardı! Bu Türkiye, Suriye ve İran için de geçerlidir? İran müslümansa neden farslar birinci sınıf insan da, kürdler, azeriler, beluciler, araplar ikinci sınıf insan! Daha dün İran güvenlik güçleri bağımızlığın simgesi olan Mehabat’ta sokak ve meydanlara kürdçe isim verilmesini yasakladı. Hani diller Allah’ın ayetlerindendi? Bu İran müslümanları neden Allah’ın bir ayetini yasaklıyorlar? Yarın olası bir savaşta kürdler böyle müslümanların yanında nasıl yer alsın? Savaştan sonra olası bunlar galip gelse kürdlerin payına ne düşer? Tarihten hiç ibrette mi alamıyoruz! Ya Rabbim bu ne şuursuzluk ve ne insafsızlık! Birinci dünya savaşında cenaze olan Osmanlı devletini ayakta tutmak için türklerle birlikte savaşan kürdlerin cumhurityetten sonraki hallerini bilmiyor muyuz? Ne oldu? Şeyx Saidler dar ağaçlarında sallanmadı mı? Zilan’da 15 bin kürd canlı canlı toprağa gömülmedi mi? Kurdistan’ın her tarafı yağmalanmadı mı? Kürdün namusuna tecavüz edilmedi mi? Daha dün Botan’da 500’ün üzerinde askerin tecavüz ettiği kürd hanımı sözkonusu olunca zamanın Cumhurbaşkanı Demirel “gençliktir olur böyle şeyler” demedimi?

Benim müslüman kürdüm kendi namusunu unutup başkasının namusu için ayaklanmayı çok sever. Türkiye’de müslüman kürd gençlerinin bulunduğu metropller veya kürd kentlerinde hergün yürüyüşler düzenlenyior ama siz sadece türklerin yaşadığı illerden hiçbirinde birgün islam diyari için bir yürüyüşün olduğunu duydunuz mu? Neden bir gün de oralarda kimse birşey yapmıyor. Örneğin siz hiç Artvin, Trabzon, Giresun, Samsun, Zonguldak, Sinop, Kütahya, Eskişehir, Aydın, Çanakkale, İsparta, Antalya, Muğla, Yozgat, Tokat, Amasya gibi kentlerde hiçbir müslüman bir grubun çıktığını gördünüz mü? Yok Ankara, İstanbul, Konya, Adıyaman, Diyarbakır, Van’da görüyorsunuz neden? Çünkü oralarda müslüman kürd gençliği vardır!..

Benim müslüman kürdüm Memlekette veya metropollerde ırkçı türk gözüyle islamı anlıyor ve onların piyonu durumundadır, ama Avrupa’daki müslümanım da sıcak odada oturup ehkam kesiyor! Yer sıcak, savaş yok, örgütlenme yok, hizmet yok, işimiz gücümüz başkasının peşinden gitmek! Böyle hizmet olmaz!
Ben bu toprak savaşında kimsenin yerine savaşmıyacağım ve buna inancım da yok, eğer sizler gerçekten öyle kalbiniz rahat etmiyor vicdanınız sızlıyorsa, oturup ehkam keseceğinize buyrun gidin savaşın, işte İsrail orda!

İsrail’in kitabı tahrif edilmişmiş!” Bu doğru bilmiyen mi var yani? Tahrif edilmiş olsa bile inandıklari Allah bizim Allahımız!
Ya diğerlerinin ne kitabı varki tahrif olsun ya da olmasın!..
Sahi Suriye’nin hangi kitabı vardı? Eğer müslüman kürdler bugün dinden uzaklaşmışsa, konfederalizmi zerdüştlük telaki edip, Budayi, Zerdüştü, Mani’yi peygamberlerle karşılaştıran bir duruma gelmişse bunun tek bir sebebi var o da Kurdistanı elinde tutan güçlerin islami kullanarak kürdlere zülmetmesidir. İsmet zamanında Kurdistan’daki camilerin ahır ve askerlerinin fuhuş mekanı yapıldığını unuttunuz mu? Kurdistan’da medreseler yasaklanmadı mı? İslami bilmiyen gençlik yapılan tüm zülümlerin islamdan geldiğini sanması ve kurtuluşu küfürde bulması düşüncesi onların suçu değil, müslümanım deyipte hala başkasının piyonu olarak arapların ve şunun bunun mantığıyla sorunlara sözde islami bir çözüm sunmasındandır! Eğer müslüman kürdler örgütlenip gençliğe gerçek islami anlatabilselerdi bugün benim gençliğim bahsedilen fikirlere yönelmezdi. Kaldıki bizim o tür düşüncelere sahip olan birey veya parti ve örgütlere karşı tavrımız nettir. Bizim onlarla hiçbir yerde hiçbir zaman siyasi diyaloğumuz yoktur,. onlara aidat vermeyiz, onların toplantılarına, yürüyüşlerine katılmıyoruz, kapalı kapılar ardından imamlarının elini öpmeyiz. Netiz ve ortadayız.

Ben müslüman bir kürdüm ve Kurdistan’ı tağuti sistemlerden kurtarıp oraya İ’layi Kelimetullah’ı hakim kılmak için mücadele ediyorum, açığım ve nettim, bunun dışındaki her türlü zihniyeti de reddediyorum!.. Bunun yanında düynanın neresinde olursa olsun bir zülüm varsa karşısındayım, hiç kimsenin diğerinin yerini, yurdunu işgal etmesine razı olamam, mazlumları desteklerim, zalimlere karşıyım, onlara lanet okurum. Ancak şunu da unutmamak gerekir, eğer araplar benim memleketimi işgal etmişse ve başkaları da onun memleketini işgal ediyorsa, ben önce kendi memleketimin işgalden kurtarılması için mücadele ederim. İşte esas mesele budur.

Şimdi burada biz müslümanları bırakıp yahudi ve hiristiyanlara destek mi vermiş oluyoruz? Haşa!…. Allah hepimize şuur versin derim!.

Suriye kürdlerin hakkını veriyor mu? Hayır! Madem müslümandır ve Kurana göre kürdler de enaz araplar kadar hak sahibidir ve insandir o zaman bana zülüm yapmasınlaaaaarrrr, kürd gençlerini diri diri yakmasınlaaaaarr! Yarın Suriye ve ABD arasında olası bir savaşta ben ne yapayım? Daha çok bana zülmetsin diye Suriye’ye destek mi vereyim? Bana göre elbetteki hayır!

Peki ABD veya İsrail bu sözümona müslüman ülkelerden daha mı adaletlidirler? Bana göre hayır! Ancak o mezkur devletler kadar bana zülmetmezler, enazından şimdilik! O zaman ben biran önce özgürlüğümü düşünmeliyim, yarına da Allah Kerim.

Yazdıklarım ne bir öfkeden nede kimseye olan bir kinimden kaynaklanmaz. Biz çok kandırıldık artık bundan sonra kandırılmıyalım. Birileri yine islamı kullanarak bizi felakete sürüklemesin. Bana kalırsa olası Ortadoğuda çıkacak bir savaşta Kürd Halkı hiç kimsenin tarafı olmasın, sadece kendi topraklarını korumaya baksın, yoksa bir yüzyıl daha arapların, farsların veya başkalarının kölesi durumuna düşeriz!

03.08.2006
M.Nureddin Yekta

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir