Yazıktır Günahtır Zülümdür!

40 yıldır PKK gerillalarıyla TC devleti asker ve polisi arasında çıkan çatışmada bir türlü kürd-türk halkları arasında savaş çıkmadı. Ama gelinen aşamada her iki halkın da çok gergin olduĝu ve halklar arasında savaşın başlayabileceĝi endişesini taşıyorum.
Adana Pozantı’da bazı türklerin gerilla cenazelerini alıp yakmak istemesi, artık asker ve polisten ziyade (devlet engellemezse) sokaklarda halkı görmek mümkün. Bu da her iki halk için gelinen en tehlikeli dönemin başlangıcı gibi görünüyor.
PKK yetkilerinin sürekli “biz ayrı devlet istemiyoruz, ırk devletine karşıyız” beyanatlarina bakarsanız, TC’nin demokratikleşmesi için kan dökülmesine gerek yok kanaatimce.
Bu münasebetle PKK’nin şiddet eylemlerini durdurması her iki halkın da hayrınadır. Devletin de saldırılarını durdurması ve barışın bir an önce tesis edilmesi için çalışmalarına başlamaları zaruridir.
Savaş kimseye fayda getirmez, bizi en güzel deĝerlerimizden en sevdiklerimizden alıkoydu, alıkoyuyor. Çevremizi görüyoruz, o yüzden her sorunumuzu masada konuşarak çözersek en büyük iyiliĝi yapmış oluruz halklarımıza.
Kürdler istek ve taleplerini siyasi mücadele ile ve yasal sivil itaatsizliklerle elde etmek için birlik oluşturmalıdır.
Yeter kann akmasın!
Analar aĝlamasın!
Çocuklar yetim kalmasın!
Hanımlar dul kalmasın!
Yazıktır günahtır, ayıptır, zülümdür, yeter artık.

31.07.2016
M.Nureddin Yekta

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir