Listemde ne kadar böyle saygısız varsa

Değerli katılımcılar!
Biz kürdler olarak mazlum bir halkız. Defalarca dedikki dini ve mezhebi ne olursa olsun bütün kürdlere kürd oldukları için zülmediyorlar. Bu zülümden kurtulmanın tek yolu ”kürdlerin biribirilerinin dinine, inancına, siyasetin saygı duyarak birliği oluşturmaktan geçer.”

Biz müslümanlar olarak kimsenin dinine, mezhebine veya dinsizliğine saygısızlık etmiyoruz, zira dinde zorlama yoktur. (Bakara/256 ve Kafırun Suresi)

Ancak bazı kürdler kasıtlı olarak bazı arap ve türk hocalarının sözlerini kıstas alarak İslam’a ve müslümanların saygın Peygamberi Hz. Muhammed’e hakaret etmektedirler!
Bunun kabul edilir bir tarafı yoktur. Kendileri inanmayabilir ama biz müslümanların inancına, dinine ve Peygamberine hakaret edenlerle ortak bir paydada buluşma imkanımız olamaz.
Bu edepsizlerin; ya bu ahlaksızlıklarını terketmeleri ya da kürd halkının birliğinden bahsetmemeleri gerekir.
Hakaretlerine katlanamayız! Bundan böyle böylesi insanlarla bir araya gelmek benim için mümkün olamaz. O zaman herkes kendi inancında olanlarla birlik oluştursun. Zaten hiç kimsenin Kurdistan diye bir derdi de yoktur!  

Listemde ne kadar böyle saygısız insan varsa lütfen hemen listemi terketsinler, onların bu edepsizce hakaretlerini çekmek zorunda deĝiliz. Böyle insanların zaten derdi kurdistan deĝil, yurtsever görünerek Allah’a Peygambere ve İslama hakaret yolunu bulmaktır. Milyondabir eĝer bunlar baĝımsız yada federal bir kurdistan kursalar hiç şüphesiz IŞID’ın yaptıklarının aynısını inananlara yapacaklardır. Bu gibi düşünceler inanmış insanların IŞID gibi terörist örgütlere sempati duymalarına da sebep olurlar! Sonra da neden müslüman kürdler diĝer müslümanlarla birleşiyor diye dert yanıyorlar. Önce kendi kusurlarımızı da bilelim deĝil mi? 

15.01.2016
M.Nûreddin Yekta

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir