Osman Baydemir’in ağlaması

Köleliği kabul etmeden, ajitasyonla, ağlamakla yalvarmakla olmaz bu işler!…
Bir taraftan savaş diğer taraftan meclis, bir taraftan tehdit diğer taraftan yalvarmak olmaz keko! Ya meclisten çıkın gidin özerklik ilan edin ama bütün Kurdistan’a, ya da savaşı durdurun siyasetle yapın ne yapacaksanız!
———————- —————————–

Sayın Osman Bayemir’in Mecliste yaptığı “O bina ateş altında ve binanın çökme riski var. Allah aşkına, Muhammed aşkına, her neye inanıyorsanız onun aşkına o binada ölenler sizsiniz siz.. O binada ölenler MHP sırasıdır, HDP sırasıdır, CHP sırasıdır Allah’tan korkmuyor musunuz? Edi bese, edi bese..(yeter artık) Şiddet çözüm değil, silah çözüm değil, ölmek, öldürmek çözüm değil. Gelin insan hakları evrensel beyannamesinin tüm maddeleri şuan ihlal ediliyor.” konusmasını dinleyince doğrusu duygulandım. Ancak Sayın Baydemir’in unuttuğu bir şey var!. ‘Bu bir savaştır ve savaşta acıma denen duygu olmaz.’

Ve sanırım kürdler kendı tarihlerini de bilmiyorlar. Selçuklulardan 27.01.2016 gününe kadar Eyyubiler dahil olmak üzere bütün kürd beylik, hanedanlık ve devletleri Türkler tarafından ortadan kaldırılmıştır!..
Bugün de Kürd Devletinin önündeki engel yine türklerdir. Dolayısıyla Hendek savaşını başlatanların bünü iyi hesap etmelerı lazımdı. Gücün varsa kazanırsın gücün yoksa ezilmeye mahkumsun bu bir dünya kuralıdır. Kürdün gücü yoksa neden savaş başlatıyordu kardeşim? Ajitasyon yapmak, ağlamak, yalvarmak, hiçbir şey ifade etmez.

Edi bese mi dediniz? Nereye kadar mı dediniz?
Kürdler teslim oluncaya kadar, boyun bükünceye kadar bu böyle devam edecektir. Bunu bir kez daha tekrar edeyim Hendek savaşını başlatanların bunu bilmesi gerekirdi. Zararın neresinden dönülürse kardır benim bildiğim. Artık Hendek savaşına son verirseniz herkesin hayrına olur!

27.01.2016
M.Nureddin Yekta

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir