Savaşın hedefi nedir?

Kime karşı?

Enaz 700 yıldır Osmanlıyı ve TCyi idare eden derin devlettir, kim iktidar olursa olsun sistem yoluna aynen devam eder, bazı iktidarların icraatları kendi memleketlerinin ömrünün uzatılması ve Türk Halkının refahının artması içindir.

Dolayısıyla Sözde kürde özgürlük mücadelesini AKP’ye karşı savaşa dönüştürmek çok yanlıştır.

60 yıl CHP tek başına TR’yi idare etmişti ve her on yılda bir yine CHP eliyle yapılan ihtilallarda kürdlerin hakkı kısıtlanmıştı. Yani Kürd özgürlük mücadelesini bir partiye bağlamak eksikliktir.

Bir de mücadelenin amacı belli olmalı, eğer amaç TRye demokrasiyi getirmekse bunun yeri parlementodur, bunun için silaha gerek yokki. Yok eğer bağımsız bir devlet için mücadele ediliyorsa bunu da açıkca dillendirmek gerek, çok net bir şekilde hem halkına hem dünyaya duyurmak gerek.

Sivil itaatsızlıklarla, meclise gitmemekle, askere yollamamakla ortaya koymak gerek. Lafı evirip çevirip eşitlik kardeşlik demokrasi barış v.s.söylemlerinin bir kıymeti ifadesi olmamıştır.

Bir-iki ilçeye bir kaç saatlığına yada 3-5 günlügüne özerklik ilan etmek ve ondan sonra da Türk devletinin tankına topuna teslim etmek neyin aklıdır ben bilmiyorum. 🙁

M.Nureddin Yekta
28.08.2015

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir