Ümmetçiydin ırkçı oldun!

Abi siz önceleri ümmetciydiniz neden şimdi sadece kürt kürt deyip ırkçı oldunuz? Ümmeti parçalamak hele de ateistlerle işbirliĝi yapmak caiz mi, sana yakışır mı?……
Evet böyle başlayıp ve gidiyor bir kardeşimizin uzun emaili.

Ümmetçilikten ırkçılıĝa!
Üzüldüm tabi. O kardeşimize yazdıĝım kısa cevabımı siz arkadaşlarımla da paylaşmak istedim, belki faydası olur. Ayrıca kürdçe de sesli okuyacaĝım inşallah.

Bir kere Ümmetçilikten gaye Hz. Muhammed‘in dinine inanan insanların birliĝi ise elbetteki ben ümmetçiyim, ama eĝer ümmetçilikten her millete her şey hak ama kürdlere hiçbir şey ise; ben o ümmetçiliĝi kabul etmem.

Omer bin Xettab döneminde islamı seçen kürdler 1639 yılında Kasrişirin antlaşmasına kadar tek coĝrafyada yaşadılar, bu coĝrafyanın adı da Kurdistan’dır, yani kürdlerin üzerinde yaşadıĝı topraklar demek. 1639 yılında İran ve Osmanlı devletleri arasında resmen ikiye bölünen bu coĝrafya, 24 Temmuz 1923 Lozan antlaşması ile Osmanlıya baĝlı Batı Kurdistan da Türkiye, Fransa (Suriye) ve İngiltere (Irak) tarafından üçe bölündü. Bu üç bölgede de kürdlere bir statü tanınmadı, aksine Türkiye‘deki kürdler türk, Suriye ve Iraktaki kürdler de arap sayıldı.

Bir asra yakındır, kürdler ne kadar bir hak talep ettiyseler, katliamlarla susturuldular. Türkiye’de Şeyh Said, Zilan, Koçgiri, Mutki, Dersim ve diĝer serhildanlarında yüzbinlerce kürd öldürüldü. Sadece Dersimde 90 bin kürdün öldürüldüĝünü Türkiye‘nin şimdiki Cumhurbaşkanı Sayın Erdoĝan tarafından itiraf edilmiştir. 183 bin kürd Saddam tarafından sadece bir Enfal operasyonuyla öldürülmüşlerdir.

Asırlardır ama özellikle son asırda bunca zülme uĝrayan bir halkın hakkını savunmak neden ırkçılık olsun?
Benim müslümanım ırkçılıĝın ne olduĝunu da bilmiyor. „Irkçılık zülümde kendi kavmine yardımcı olmaktır“ diyor Pegamber efendimiz.
Kürd halkı mazlumdur, gücü yeten kürde zülmetmiştir. Kurdistanı paylaşan güçler de, güçlü birçok aşiretler de zayıf aşiretlere,(örneĝin hamidiye alayları), son dönemlerde de gücü yeten kürd kurum ve kuruluşları da muhaliflerine şu veya bu şekilde zülmetmektedirler. Zülmetmek illada öldürmek demek deĝildir, eĝer siz gücünüzün yettiĝi birine bir sözle de hakaret ederseniz ona zülmetmiş olursunuz!
Gelelim müslüman olmayan kürdlere! Neden destekliyorum ve desteklesem günahkar olurmuyum?

Her milletin müslim ve gayri müslimi olduĝu gibi Kürdlerin de müslim ve gayri müslümü var ve hepsi bu coĝrafyanın sahibidir. Mazlumun da zalimin de dini sorulmaz, kim zalimse karşısına, kim mazlumsa yanında yer almalıyız. Kaldıki ben birçok defa küfre, tehdide ve hakarete uĝramama raĝmen yanlış bulduĝum her konuda istisnasız kürd kurumlarını da eleştiriyorum. Amacım kürde türke düşmanlık deĝil, sadece yanlış buluduĝumu kimden olursa olsun eleştirmek, belki eleştirilerimin bir faydası dokunur diye yapıyorum.

Şunu da hiç unutmayalımki „kürdler sunni veya alevi oldukları için deĝil, tarikatçı veya Şafii-Hanefi oldukları için de deĝil, kürdler kürd oldukları için öldürülüyorlar, sunnisi de alevisi de, tarikatçısı da gayri müslimi de, islamcısı da ateisti ve marxisti de!...”

Şunu özellikle belirtmek isterimki „ben kürd olduĝum için kürdleri savunmuyorum, kürdler mazlum olduĝu için savunuyorum.“
Ümmeti parçalamaya gelince; ortada ümmet devleti yokki? Hepsi ırk devletleri!.. Ortada ümmet devleti olsa eşit bir federasyonla elbetteki o devlete baĝlı kalmak için mücadele ederdik. Güney Kurdistanın Irak’a baĝlı kalması için hangi sebep var Allah aşkına?

Türkiye’ye gelince; islami bir çizgiye gelmesi en başta benim de arzumdur. Buyursun eşit, adil bir düzenle bütün ümmete örnek olacak şekilde Federal bir yapılanmaya gitsin. Sayın Erdoĝan‘ı deĝil devlet başkanı HALİFE olarak biz kürdler ilk biat edeni olalım!…
Umarım bu kısa sohbetimin gençlerimize faydası olmuştur.
Saygılarımla

05.11.2015
M.Nureddin Yekta

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir