Kürd niye öldürülüyor?

Sen müslüman veya ezidi olduĝun için deĝil!
Sen yahudi veya hırıstiyan olduĝun için de deĝil!
Sen sunni veya alevi olduĝun için de deĝil!
Sen saĝcı veya solcu olduĝun için de deĝil!
Sen KÜRD olduĝun için öldürülüyorsun!
Farkında mısın?

Ne zaman ideolojik ve siyasi düşünceleri bir tarafa bırakıp, diĝer kürd kardeşlerinin de düşüncesine saygı duyarak birlik olacaksın!
Kendinden haberin var mi?

Daha ne kadar senin gibi düşünmiyen kürdlerin dinine, siyasetine, partisine, parti liderine, kürd büyüklerine, yaşlılarına, alimlerine, aydınlarına küfredeceksin ey kürd genci hiç düşünüyor musun?

Birlik diyoruz her zaman ama nasıl? Herkes kendi siyasi düşüncesi etrafında birleştirmek istiyor!

Ama doĝrusu birlik isteniyorsa
1- Komşu ırkların dindarı, sosyalisti, demokrati ile deĝil kürdler kendi aralarinda ittifak kurmalari, hele peşlerinden hiç gitmemeleri gerek. Türk sosyalisti veya müslümanı sana neden kurdistan kursun akıl mantık var mı bunda?

2- İdeolojik deĝil ulusal birlik saĝlanmalı, 40 yıllık marxistler bile sonuçta camiye kaldılar, ideolojik anlayış kürdleri birleştirmez.

3- Hayalcı olmamak lazım, elde edemiyeceĝin bir şeyin peşinde gitmemek, 40 yıl 4 devleti parçalardık baĝımsız Kurdistan kuruyorduk, şimdi 4 devleti birleştirip demokratik yapıyoruz bu mümkün olmaz, rüyada bile.

4. Gücün neye yetiyorsa onu yap, ben savaştan yana deĝilim, ama altından çıkamıyaçaĝın yükün altına ne sen gir nede halkını koy!

5. Kürdler kardeşlerimizdir. Eleştirilerine kulak asmalıyız, bizim gibi düşünmiyen herkesi ajan, hain görmemek, sesine kulak vermek, eksiklikleri birlikte tamamlamak.

Sevgilerimle  

M.Nureddin Yekta
27.11.2016

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir