Peygamberime saldıran edepsizlere!

Kurdistan bir mozaiktir.
Dünyanın bütün coĝrafyaları olduĝu gibi bizim coĝrafyamız da bir mozaiktir. Her çeşit dinden, mezhepten, laiklerden, müslümandan, gayri müslimlerden oluşan bir coĝrafya. Her coğrafyanın farklı bir şekli vardır. Örneĝin Avrupa’da Hiristiyanlar çoĝunlukta, Ortadoĝu’da müslümanlar, Hindistan’da Hindular, Kurdistan’da ise müslümanlar çoĝunluktadır.

Barış ve kardeşlik içinde yaşamak isteniyorsa herkesin, her kesimin inancına saygı göstermesi gerekir. Fikir ve inanç hürriyeti esastır, ancak fikir hürriyeti adı altında toplumdan uzak kelaynak kuşları gibi nesli tükenen bazılarının, çoĝunluĝunu müslümanların oluşturduĝu kürd halkının dinine, peygamberine hakaret etmesi kabul edilemez. Son yıllarda kürdlük ve kurdistanilik adı altında inançlı kürdlerin gözünü boyamak şekliyle dinimize ve paygamberimize pervasızca saldıranlar vardır.

Ben ancak şunu diyebilirim, “Kalbinde zerre kadar imanı olan kürdlerin bu tür pervasız insanları sayfalarında bulundurmamaları, onların hangi konuda olursa olsun yazılarını yayınlamamaları gerekir.”

Kişi neye inanırsa inansın veya hiç inanmasın o kendisinin bileceĝi bir iştir ve tercihidir. Ama başkasının inancına saldırı yapma hakkı yoktur!.
Ben hiç kimsenin inancına saldırmam, hatta saygı duyarım, ancak pervasızca Peygamberime iftira edenleri, dinime saldıranları Facebook sayfamda istemiyorum, onlarla aynı ortamda bulunmak istemiyorum. Hatta aynı cografyada bile olmam mümkün deĝil.
Çünkü biliyorumki eĝer bir gün fırsat ellerine geçerse DAEŞ’ten bile daha vahşi olup benim gibilere hayat hakkı tanımazlar.

Bu konuda inanan kürd kardeşlerimin de aynı hassasiyeti göstermelerini bekliyorum.

Kürdlük adı altında kimse bizi aldatmaya çalışmasın. Birileri eĝer kürd ise kürdün inancına saygı göstermiyorsa onun tüm söylediklerinin yalan olduĝuna inanıyorum.

İnancı ne olursa olsun, benim inancıma, dinime, Peygamberime saygı duyuyorsa kalabilirler, ama saygı duymayıp hakaret, yalan iftiralarla inancıma saldırıyorlarsa lütfen Facebook sayfamı terketsinler.

Saygılarımla

M.Nureddin Yekta
22.11.2016

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir