Yasin Suresi ve bazı apocu murid hevaller!

Muhacirlik dönemde (Rusların Serhad’ı işgal ettiĝi ve halkımızın güneye doğru hicret ettiği zaman) muhacirin biri imamı olmayan bir köye varır ve imam olur. Okuma yazması yoktur, Kuran bilmez. Ezberlediği bir fatiha bir iki tane de küçük süre var.

Derken birgün biri komaya düşer, Seyda gel üzerine Yasin oku bê îman gitmesin derler. Biri Kuran getirir ama Seyda ‘yok gerekmez ben ezbere okurum’ der ve başlar. “Yasin wel-qurabil-hekim mimmmimmm himmm nimm mimmmm Mübiiiin
Yasin wel-quranil-hekimden sonra bildigi tek kelime “mübiin” iki kelime diyelim gerisini mimm mmmm himla geçiştiriyor.

Bizim bazı hevaller de öyle iki kelime ezberlemisler, kocaman bir yazı içinden sadece “PKK ve Serok-Apo” kelimelerini ararlar. Yazıda bunu gördüler mi ve eğer yazan da Apocu değilse başlarlar hakarete küfre tehdide, özelde de ana avrad din iman sövmeye.

Yahu birayê min xuşka min hele bir okuyun anlayın, anlamadan dinlemeden ne bu hiddet bu celal?
Hani biz kürdün namusu için mücadele ediyorduk ayıp değil mi, küfretmeye, ne biçim küdlük bu?
Küfür edecegimize karşıt görüşü de dinlesek, anlamaya çalışsak daha faydalı değil mi?
Herkese tırşıkçı, barzanici, hain, alçak, şerefsiz demekle ne kazanıyoruz? Bu gidişle memlekete tek şerefli namuslu kürd kalmıyor dimi? Ne kadar ayıp!…

Enaz sizin kadar kürd olmayan ve Bağımsız ya da federal bir Kurdistan istemeyen şerefsizdir. Hatta ben biraz daha ileriye gideyim okuyan kardeşlerimin affına sığınarak “KİM KUZEYDE ENAZ FEDERAL BIR YAPIDAN AŞAĜI İSTERSE Şerefsiz olsun. Buyrun siz bağımsız isteyin, ama benim şahsi görüşüm Federaldan yanadır! Kim istemiyor Kurdistanı?.

Bugün her devlette iktidar ve muhalefet partileri vardır ama hepsi o devletin menfaati için Çalışıyor. Biz de öyle. Bugün sevelim sevmiyelim Kurdistan’da tek iktidar PKK-HDP’nindir, geri kalanı muhalefet sayılır, bırakın biz de muhalefet görevimizi yapalım, belki size de inşallah faydası olur.

Kuzeydeki savaşı bir partiye indirgemek yanlıştır, devletin sistemi bu. 86 yıl CHP kürde zülmediyordu 4 yıldır da AKP iktidarda. Yarın başka bir parti, yani şimdi akp gitse yerine chp gelse sistem aynen yoluna devam eder, iki güzel söz kimseyi kandırmasın. Bu zülmün son bulması için sistemin değişmesi lazım başka yol yok.

Barzaniye gelince; istesekte istemesekte biz ayrı iki devlette yaşıyoruz, Barzani ABD’nin yardımıyla Irak’ta federe bir yapıya sahip oldu, inşallah kısa zamanda bağımsızlığa gider.
Buyrun biz de Türkiye’de federal bir yapıyı elde edelim.

Barzani’den ne bekliyorsunuz? Gelip Hakkari’de o da hendek mi kazsın?
Biraz daha birbirimizi anlasak sanırım hepimiz için daha iyidir, hayırlara vesile olması dileğiyle.
Saygılarımla

29.01.2016
M.Nûreddin Yekta

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir