Lütfü Özşahin’in yazısına notlar

Sayın L. Özşahin!
Bir müslüman yazarken Hakk ile batılı birbirine karıştırarak yazmaz, eĝer gerçekten müslümansak ve herşeyi islama göre çözersek, o zaman buyrun KÜRD meselesinin çözümü için de bir proje sunun! Ama sizin de projeniz tıpkı selefleriniz ve liderinizin projeleri gibi dini istismar ederek kürdleri türkleştirmektir.

Yazdıĝınız gazetede ilk kez biri kürdlerin de bir millet olduĝunu yazdıĝına şahid oluyoruz, tabi bu da yeni stratejinizdir. Kimi zaman sevdiĝiniz ve kimi zaman da ona karşı düşmanca tavırlar içerisine girdiĝiniz devletinizin sistemi, sizin de saydıĝınız ve saymadıĝınız kürd fedakarlıklarından dolayı kürdlere verdiĝi pay ortadadır. Kürdlere bunca zülmediliyor, bugüne kadar nerdeydiniz? Siz ve hatta iktidarınız döneminde kürdçeyi bile serbest etmediniz. İslam Dini’ni kullanarak bugüne kadar kürdleri kandırdınız, artık kürdler sizin hiçbir şeyinize inanmaz, boşuna laf ebeliĝini yapmayınız. Zaten siz de yazdıklarınıza inanmıyorsunuz! Bütün gayeniz Kuzey kürdlerinin Barzani ve Talabani’ye karşı olan sempatilerini bertaraf etmeye yöneliktir. Yine islam dini kullanılmak isteniyor.

Türk devleti bazı hükumetlerinin kürdlerin bunca fedakarlıklarına karşı yaptıĝı katliamlardan hiç bahsetmiyorsunuz? Mesela Şeyh Said Kıyamı, Dersim Kıyamı esnasında yapılan zülümler, Agirî’de birgünde 15 bin kürdün canlı canlı derelere gömüldüĝünü siz de biliyorsunuz, hiç olmazsa bir müslüman olarak sistemin yaptıĝı bu katliamları tel’in etseydiniz ya!..

Geleyim yazdıklarınızdan bazılarına bir kaç not yazayım.

1) Şeyh Mahmud Berzenci’ye verilen vaatlerin başında Baĝımsız Bir Kurdistan vardı. Ama o zamanlar biz kürdler olmasaydık şimdi Türkiye dediĝiniz devletin varoluşu bile tartışılırdı. Şeyh Mahmud kabul etseydi bugün belkide 2-3 Kürd Devleti vardı araplar gibi. Ama o yok olmakla karşı karşıya gelen türkleri yalnız bırakmadı ve sonuç da ortadadır.
Ben şahsen ona rahmet okurum (bir alim ve lider olduĝu için, severim de) ama bir sosyalist ya da demokrat bir kürdden onu beklemek sizce nasıldır? (Gerçi herşeye raĝmen bütün kürdler tarafından seviliyor)

2) Saidi Nursi ( ki Nursi deĝil lakabı, Saidî Kurdî’dır, siz bunu bile dile getirmiyorsunuz) büyük bir alimdir, hemen hemen bütün kürdlerin sevgisini, saygısını kazanmış olsa da, o zamanki Osmanlı ve kürd-türk kardeşliĝi fikrinde yanılmıştır. Bunun mükafatı olarakta bütün ömrünü Türk Devleti zindanlarında geçirmiş ve cenazesi bile kürdlerden saklanılmış, hala mezarı da bilinmemektedir!…

3) Kurdistan’daki (sizin tabirinizle Güney Doĝu) arazilerin yahudilere satılmasından kürdler sorumlu deĝildir. İsrail ile yapılan askeri antlaşma sizin iktidar döneminizde imzalanmıştır. İsrail’in Kurdistan’da toprak alması yine sistemin ve iktidardakilerin icraatıdır. İsrail’i Filistin topraklarına yerleştiren yine Osmanlı devletidir ve sizin zihniyeti paylaşan iktidarın icraatıdır!… Belki aynı zihniyet şimdi de Kurdistan topraklarını yahudilere satarak orada ikinci bir İsrail devleti kurduruluyor!. Yani açıkça İsrail’e karşısınız ama gizliden yardım ediyorsunuz! (gizli aşk)

Meseleyi dini açıdan deĝil de, ırki, milli açıdan ele aldıĝımızda yahudilerin kürd halkına bir zararı olmamıştır!.. Topraklarımızı işgal etmemiş, isimlerimiz deĝiştirilmemiş, dilimiz yasaklanmamış ve dünyanın hiçbir yerinde kürdlere karşı düşmanlık yapmamışlardır!.. Aksine her konuda dostluk ellerini uzatmışlar, buna raĝmen hala kürdlerin onlarla sizin gibi hiçbir antlaşması da yoktur!..

4) “Unutmamak gerekir ki, Kürt kökenli kardeşlerimiz eskiden olduğu gibi Türk milletiyle kader birliği yaptığı sürece tarih sahnesinde var olacaktır” diyorsunuz. Bakın burada yanılıyorsunuz! Kürdler hiçbir zaman türkler sayesinde tarih sahnesinde kalmadılar, aksine yapabilseydiniz bugün yeryüzünde kürd diye deĝil bir millet bir ferd dahi bulamazdık! Kürdler türklerle kader birliĝi yaptıkları için asırlardır zülüm altında inim inim inliyorlar! Söylermisiniz kürdlerin bu kader birliĝinden ne faydası olmuştur? Sizler Anadolu’ya gelmeden öncede biz burda vardık, yavuz hırsız ev sahibini bastı misali, geldiniz, size yer verdik, kardeş diye baĝrımıza bastık, Rumlarla, İranlılarla, hatta müslüman araplarla (Memluk) savaştıĝınızda onbinlerce asker verdik, birlikte savaştık, muzaffer olmanızı saĝladık ama sonuçta mükafat olarak kürdlere yöneldiniz!

Eĝer kürdlerin türklerle kader birliĝinden kürdlere bir iyilik sayıyorsanız, lütfen gelin kaderlerimizi ayıralım, bırakın kürdler sayenizde yaşıyackalarına kendi kaderlerine bırakılarak yokolsunlar daha iyi!..

5) Halepçe katliamı yapıldı, ancak bugüne dek siz müslüman türklerden hiçbir „kınama mesajı“ bile duyamadık, kaldıki kaç benzeri de Türkiye Devletini idare edenler tarafından yapıldı, onlardan neden hiç bahsetmiyorsunuz?

6) Sanki ortada bir ümmet devleti varmış gibi, kürdlerin kendi kaderlerini kendileri tarafından çizilmesi isteminin ümmete yararlı olamıyacaĝını yazıyorsunuz! Be mübarek adam, Ümmet devleti yada islam devleti diye bir şey var mı ortada? Araplar 22 devlet kurar ümmete yararlı, türkler 60 bin Kıbrıs türküne devlet kuruyor ümmete yararlı, her mileltin devleti var ümmete yararlı, ama dörde bölünmüş bir Kurdistan halkı kendi kendini idare etmek istedimi hepiniz ümmetçi kesiliyorsunuz? Gerçekten ümmetçiyseniz o zaman buyrun herkes kendi sınırlarını iptal etsin, bütün islam alemi tek çatı altında birleşsin, biz de ayrı bir devlet kurma mücadelesinden vazgeçelim! Eĝer o zaman bazı kürdler çıkıpta ümmet devletini parçalamaya kalkarlarsa karşılarında biz müslüman kürdleri görecekler! Sizin nasihatlarınıza ihtiyacımız da yok, gerekirse onlara karşı biz savaşırız! Ama devletiniz, bayraĝınız sizin için enaz Kıbleniz ve imanınız kadar kutsalsa, unutmayın kürdler içinde vatan kutsallıĝı vardır ve bugün işgal altındadır!..

7) Evet halkların ve milletlerin varlıĝı Allah’ın ayetlerindendir. (Rum/22) Biz kürdler o ayetin varlıĝını haykırırken Kurdistan’ı bölen güçler ve güdümündeki müslüman cemaat, parti, kurum ve şahsiyetler o ayeti Kur’an’dan çıkarmaya çalışıyorlar, işte farkımız burada! “Yoksa sizler Kitab’ın bir kısmına inanıp bir kısmını inkar mı ediyorsunuz“

8) Takva milletini sevmekse biz onu yapıyoruz, milletimizi seviyor, vatanımızı seviyoruz aynen sizin sevdiĝiniz gibi, sevabına da günahına da ortaĝız.

9) Kürdlerin islam ümmetini parçalama diye bir derdi de, bir çabası da yok. Biz dış güçlerle birleşip bir halkı ortadan kaldırmak istiyen, vatanını bölen güçlere karşı meşru savunmamızı yapıyoruz, hepsi bu. 54 parçaya bölünen islam topraklarını ümmeti parçalamak olarak görmiyen zihniyet, dörde bölünmüş, zülme uĝratılmış toprakları bir çatıda toplamak neden ümmeti parçalamak olsun!..

10) Evet herkes gücünün yettiĝi şeyi yapmamasından sorumludur, bu sözüne katılıyorum. Bunun için de hala dış güçlerin güdümünde olan müslüman kürdlerin çok sorumluluĝu vardır. Müslüman kürd behemehal gücünü birleştirmeli, müslüman arap, fars gibi kuvvetlerden ayrılmalı ve vatanına sahip çıkmalıdır, yoksa yarın müslüman türklerin vatanlarını laik sisteme teslim ettikleri gibi, müslüman kürdler de ya laiklere ya da sosyalistlere teslim edecetir. Müslüman kürdü bu şuurundan uzaklaştıran da, yine Kurdistan’ı egemenliĝinde tutan güçlerin güdümünde olan, zahiri müslüman ama batıni olaral kefere sistemlerine hizmet eden diĝer müslümanlardır.

24.09.2005
M.Nureddin Yekta

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir