Seçimler yaklaşırken

Aslında bu konudaki görüşlerimi daha açık bir şekilde anlatmak üzere seçimden sonraya bırakmayı düşünüyordum. Çünkü bazı kürdlerimiz kendilerini öyle seçim heyecanına kaptırmışlarki kendi fikir ve düşüncelerinin dışında herkesi hain ve ajan biliyor, küfür ve tehdit ediyor olmadık yakıştırmalarda bulunuyorlar.

Bu yüzden susmayı tercih ettim, ama buna raĝmen bazı kendini bilmezler hakkımda büyük bir prpopaganda yapıyorlar. Özellikle de yaşadıĝım Almanya NRW eyaletinde ulaşabildikleri her kürde „Mela Nûreddin AKP’ye çalışıyor ve Kürdlerin HDP’ye oy vermelerini engelliyor, hain oldu ajan oldu v.s.“ gibi kendilerine yakışan iftiralarla karalamaya çalışıyorlar.

Hangi dille anlatayım bilemiyorum. Özellikle de Türklerle kardeşliĝi Kürdlerle kardeşlikten daha üstün tutanların iyi anlayabilmeleleri için kaç defa türkçe yazdım ve dedimki „ANKARA MECLİSİ NE İSLAMI AÇIDAN, NE DE ULUSAL AÇIDAN KURDİSTANI TEMSİL ETMİYOR O BİR TÜRKİYE DEVLETİ MECLİSİDİR. ORAYA GİTMİYOR  DOLAYISIYLA ORAYA GİDEN HERKES O MECLİSİN BİR ELEMANIDIR. KİMSE HALKIMIZI KANDIRIP SANKİ KÜRDISTAN MİLLETVEKİLİYMİŞ GİBİ ORAYA GİTTİĞİNİ SÖYLEMESİN. EGER BİR KÜRD PARTİSİ OLARAK BİRİLERI ORAYA GİTSEYDİ SIYASİ DÜŞÜNCESİ BANA UYMASA BİLE, ONA OY VERİRDIM, AMA O MECLİSE GİDEN VE TÜRK HALKININ REFAHI IÇIN NAMUSU VE ŞEREFİ İÇİN YEMİN EDEN HER MİLLETVEKİLİ VE HER PARTİ BENİM İÇİN AYNIDIR“

Bu yüzden 1980’den beri hiçbir partiye oy vermedim vermem, çalışmadım çalışmam da. Genel seçimlerde oy kullanmaktan yana deĝilim, kim giderse gitsin benim için farketmiyor. Buna raĝmen namus meslesi sayıp illada oy kullanacaĝım diyen kürdlere de „oyunuzu AKP, MHP ve CHP’ye vereceĝinize HDP’ye verin demişimdir. Ancak Kurdistan‘dan seçime katılan iki parti daha var HAK-PAR ve HUDA-PAR onları tutan kitleler de elbette kendi partilerine oy vereceklerdir.

Bir kez daha diyorum „BEN KURDISTAN ADIYLA OLMAYAN VE KÜRD FEDERAL MECLİSİNİ (Güneydeki gibi) TEMSİL ETMEDEN ANKARA‘YA GİDEN HİÇ KİMSEYİ KÜRD MİLLETVEKİLİ OLARAK TELAKKİ ETMEM.

Günümüz dünyasında özellikle de Ortadoĝuda yeni sınırların çizildiĝi bir ortamda Kürdlere enaz Federal bir yapı istemeyen parti, örgüt ve kurumları da Kurdistani kurumlar olarak görmüyorum ve deĝerlendirmiyorum.

Takiyye yapıyoruz, siyaset yapıyoruz bak daha neler istiyeceĝiz neler yapacaĝız gibi sözlere karnımız toktur.

Meşhur bir söz vardır derlerki „dervişin fikri neyse zikri de odur.“ Eĝer amacımız Türkiye’nin demokratikleşmesi ise, zaten 60 yıldır çok partili dönemle Türkiye partileri bunu yapmaya çalışıyorlar. Kürdlerin yeni bir Türkiye partisine deĝil, Kürd adıyla, kürd kimliĝiyle enaz Kurdistana Federal bir yapı istiyen ve yöneticilerinin de mutlaka kürdlerden oluşan gerçek bir Kürd Partisine ihtiyacı vardır diye düşünüyorum.

Saygılarımla

01.06.2015
M.Nûreddin Yekta

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir