Kerkük’ü Kürdlere verilmesin!

Kendimi bildim bileli devletin sistemi ve çoĝu türk idarecilerin (istisnalar kaideyi bozmaz) kürdlere düşanlığını bir türlü anlayamadım gitti. Nedir bunca düşmanlık, nedir bunca kin ve nefret, nedir bunca kürdlerden korku?.. Anlaşılır değil inanın anlaşılır gibi değil!..
 
Seksen yıldır unutulan ve Amerika ile Saddam arasında çıkan savaşta türkmenler ve Kerkük yeniden türklerin aklına geldi, adama sormazlar mı 80 yıl nerdeydiniz? On yıllarca yıl Saddam ve önceki Irak yönetimi kürdleri öldürürken, onları yerlerinden yurtlarından sürerken, diri diri topluca çukurlara gömerken siz nerdeydiniz? Sadece kürdleri mi, aynı zamanda türkmenleri de yani kendisine destek vermeyen türkmenleri de öldürüyor, sürüyordu, o zaman siz nerdeydiniz? Hatta kürdler Kürdistan’ın kurtarılmasi için savaşırken -ki türkmenler de bu bölgede kalıyorlardı o zaman bir kısım türkmenler Türkiye’nin direktifi doğrultusunda Saddam’a koruculuk, milislik yapıyor, Irak ordusunda kürdlere karşı savaşıyorlardı- o zaman aklınız nerdeydi? Kerkük ve Musul aklınıza gelmiyor muydu? Yoksa karşınızda bir diktatör vardı, bir devlet ordusu vardı diye korkuyor muydunuz? Hani mehmetçik dünyanın en büyük kahraman askeriydi?..
Korkmuyorduk ama kürdlerin eline geçmesin de ne olursa olsun diyorduk galiba!
 
Kerkük beş bin yıldır kürd toprağıdır, oraya sonradan bazı türkmenler ve araplar gelmiş olabilirler, ama bu demek değildirki oranın asli unsuru haline geldiler! Bugün Avrupa’da özellikle de Almanya’da bir buçuk milyon türk vardır yoksa oraya da mı sahip çıkılacak?
 
Unutmayın Kerkük’ün azad edilmesi için kürdler 40 yıldır savaşıyorlar ve bugün oraya tekrar girdiler, oraya girmek Kerkük’ü azad etmek elbetteki kürdlerin hakkıdır. Kürdler kendi haklarını alırken kimseden izin istemek zorunda değiller, artık devletin zihniyeti ve faşist türklerin bunu anlaması lazım, daha ne zamana kadar başınızı kuma sokup uyuyacaksınız? Hani biz kardeştik?
 
Bakıyorum kürdler Kerkük’e girer girmez türk medyası hemen manşet üstüne manşet attıyorlar!
Peşmergeler Kerkük’e girdi
Abdullah Gül (Başbakan) gereken yapılacakmış diyor
Eeeeeeee!
Ne yapacaksınız yani?
50 milyon kürdü dünya haritasından silecekmisiniz? Yoksa hala Osmanlı hayaliyle yine Ortadoğuya hakim mi olacaksınız, sizce erken! değil mi?
 
Yok efendim kürtler Kekrük’e girince „Kentte Peşmergelere direniş gösterilmiyor. Kerkük halkı, Peşmergeleri sevinç gösterileriyle karşılıyormuş“ (NTV)

Ne sanıyordunuz ya? Kerkük kürddür ve o halk yıllarca kardeşlerinden zorla koparılmıs, esir edilmişti, bugün kardeşleriyle kucaklamak onların hakkı değil mi? Yoksa Oradaki halk kendi kardeşleriyle savaşacak mıydı? Onu mu bekliyordunuz?
 
Türkiye başbakanı müslüman Bay Abdullah Gül de; „Kürdlerin tekrar Kerkük’ten çıkması halinde bir şey olmayacağını aksi halde tüm kürdleri kılıçtan geçireceklerini ima ediyor! Olur şey değil, insan bu kadar mantıksız, bu kadar gözü kör, bu kadar zalim bu kadar gaddar olmaz, olamaz yani!..
 
Artık Türk devletinin şunu çok iyi anlaması lazım ki; Kerkük Kürd toprağıdır ve ebediyen Kürd toprağı kalacaktır, hiç unutmıyalım dün Saddam da büyük bir zalimdi, bir katildi ama şimdi nerde olduğu bile belli değil!… Birgün sıra diğer zalimlere de gelecek, zülüm üzerine kurdukları o saltanat devam etmiyecektir ve herke hakkına razı olacaktır, ona da çok az kaldı.
 
Ey devletin idarecileri zaman daha erken, gelin kürd halkından özür dileyin, özür dilemek te bir erdemliliktir, Kürd düşmanlığını bırakın, onlarla iyi komşu olmaya çalışın, onlarla ticari ilişkilerinizi, politik ilişkilerinizi geliştirin bu sizin için de kürdler içi,n de en hayırlısıdır!..
 
Derin devlet ve türk idarecilerinin yaptıkları siyasete bakın? Kerkük’ü kürdlere vermeyin“!
 
Ne garip dimi? Yani Kerkük kürdlere verilmezse size mi verilecek? Oranın petrolünü siz mi işleteceksiniz? Hayır ama bu fırsat vardı elinizde sizin kürdlere olan düşmanlığınız gözlerinizi köreltmiş hiçbir şeyi göremez olmuşsunuz!
 
Eğer kürdlere düşmanlık değilde, dostluk elinizi uzatsaydınız, bugün Amerika yerine siz Kürdistan’ın petrolünü işletecektiniz, oranın yollarını, inşaatlarını, köprülerini, barajlarını v.s. siz yapacaktınız! Kurdistan petrolünü Türkiye üzerinden dünyaya sevk eder, milyarlarca dolar kazanacaktınız, Türkiye’deki kürdlerle Güney Kürdistan Kürdlerinin kardeşliğinden siz istifade edecektiniz ama hani sizde o akıl?
 
Şunu unutmayın ki; Kürdlere olan düşmanlığınız size bir şey kazandırmaz sadece kaybettirir, hem de sadece diğer üç parçadaki kürdleri değil, Türkiye’deki Kürdleri de kaybedeceksiniz? Güney’e olan düşmanlığınız 25-30 milyon Kuzey Kürdlerini de etkiliyor. Gözümüzde düşmana dönüyorsunuz, size nefretimiz artıyor, artık birgün gelirki sizinle aynı devlet çatısı altında yaşamayı istemiyebiliriz.
 
Ve yine unutmayınki Genel Kurmayın istatistiklerine göre 2010 yılında Türkiye askerinin çoğu kürdlerden oluşacak, bu demektirki ilerde Türkiye nüfusunun çoĝu kürdler oluşturacak o zaman yine kürdleri inkar mı edeceksiniz? Unutmayınki kimsenin mumu sabaha kadar yanmaz, yapılan bunca zülmün hesabı da vardır Allah katında..
 
Anlamadığım bir şey daha var, diyelimki idarecileriniz kör, saĝır, anlamıyor ya bu türk halkı neden gerçekleri göremiyor ve kendi idarecilerine karşı çıkmıyor, mücadele etmiyor, ses çıkarmıyor?
 
Şimdi devletin yöneticilerine soruyorum; “kürdlerle dost olup onlarla her türlü ilişkilerinizi geliştirseniz, onlara düşmanlık yapmaktan daha karlı değil midir?
 
Onlardan istifade etmeniz mümkün ama ya düşmanlık yapsanız nereye kadar? Ne yapacaksınız yani? Orayı işgal edip kürdleri yoketmeyi düşünüyorsanız artık çok geç bunu yapamazssınız ve kürd de eski kürd değil, anlayalım artık!…
 
Unutmayalım dostluk ve kardeşlik düşmanlıktan daha faydalıdır!
 
10.04.2003
M.Nureddin Yekta

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir