Nedir bazı müslüman kurumların kürd düşmanlıĝı?..

O kadar çok söylenecek şeyler varki hangisinden başlıyalım inan biz de bilmiyoruz. Her eline kalem alan, Güney Kurdistan için olumsuz şeyler yazıyor. Biz, ateist ve laik kişilerin yazdıklarını pek yadırgamıyoruz ama kendilerine müslümanım diyen bazı cemaatcikler ve uydu kurumların binbir yalan, iftira ve hileyle Güney’de oluşan oluşumu karalamak, Güney Kürdlerinin özgürlüĝünü engellemek için seferberlik ilan etmelerini bir türlü anlayamıyoruz.

Bu yazımda aslında munafık ama müslüman görünen bir dergide çıkan yazıya kısa bir cevap vermek istiyoruz. O Derginin Aĝustos ayında yayınlanan bir makalesi „İsrailin kirli elleri Kuzey Irakta!.. Yanıbaşımızda ikinci bir İsrail’in kurulmasına izin verilmemelidir“ başlıĝıyla yazısına başlamakta ve yazının içeriĝi tamamen kürd düşmanlıĝı yapmaktadır.

Mukaddes islam dinini kirli emellerine alet eden bazı (sözde müslüman) munafıklar, her fırsatta Yüce Allah’ın her kavme verdiĝi gibi Kürd kavmine de verdiĝi hakların, kürdlerin ellerinden alınması için adeta birbiriyle yarışmakta ve bu düşmanlıkta Ebu Cehilleri, süfyanları arartmaktadırlar. Neymiş Kurdistan kurulacaksa ikinci İsrail devleti olacakmış!

Peki neden? Gerekçeleri nedir?

Kürdlerin sözde İsrail devletiyle dostluk kurmaları, İsrail eĝitimcilerinin kürd peşmergeleri eĝitmeleri, İsrail ajanlarının Kuzey Irak’ta oluşları v.s. Yani 14 yıldır kendi kendilerini idare eden kürdlerin bölgesine bazı israil ajanları sızmışsa Kurdistan İsrail devleti mi oluyor? Öylese bir asırdır İsrail ajanları Türkiye’de cirit atıyor, Türk Devleti ikinci İsrail mi oldu? Ayrıca İsrail ajanlarından daha çok türk ajanları, özel eĝitilmiş kontrgerillaları var orada, peki neden ikinci Türkiye olmuyorda ikinci İsrail olsun?

Şurası bir gerçektirki islam cemaatlerin hemen hemen hepsi laik devleti ayakta tutan birer kurumlardır, bazı ihlaslı müslüman türk varsa (ki bize göre vardır) onlar da başı dışarda olan islami cemaatlere baĝlıdırlar, örneĝin Müslüman Kardeşler, Hizbi Tahrir gibi. Eĝer onlar Ümmetçilik anlayışını kavramışlarsa hiç şüphesiz bunu içerdeki cemaatlerden deĝil, baĝlı oldukları international islami cemaatlerden almışlardır.

İsrail’in arzi mev’uzundan tutun Amerika’nın Afganistan ve Irak’ı işgaline kadar herşeyden kürdleri sorumlu tutarlar, sanki kürdler ABD.’yi Ortadoĝu’ya davet etmişler, sanki kürdler yeni Ortadoĝu projelerini çizmişler, sanki kürdler Amerika’ya git dese hemen gidecekler de kürdler durduruyormuş gibi saçma sapan ithamlarla, yalanlarla Kürdleri kötülemeye çalışıyorlar!

Türkiye’de araziyi İsrail’e satan kürdler mi? İsrail ile askeri antlaşmayı yapan kürdler mi? Yoksa sizin sahte mücahidleriniz mi? Türkiye’nin sularını, nehirlerini, ovalarını İsrail’e satan kürdler deĝil.. İsrail’i Endulus’ten Almanya’dan getirirp İslam coĝrafyasına yerleştiren Kürdler deĝil ve bugün Ortadoĝuda İsrail’in tek resmi muttefiki yine kürdler deĝil!..
Ey sözde müslümanlar neden bunlardan hiç bahsetmiyorsunuz?

Ama sizin amacınız başka tabi!.. Bugüne kadar askeri güçle engelleyemediĝiniz kürd oluşumunu şimdi Mukaddes dinimizi kirli emellerinize alet ederek kullanıyorsunuz ve o kadar aptalsınız ki sanıyorsunuz Kürd müslümanı buna kanacaktır! Sanki bizler sizin kimin paralı piyonları olduĝunuzu bilmiyoruz dimi? Kürd müslümanı uyanmıştır, dileriz ki en kısa zamanda türk müslümanı da uyanır, siz ve sizin gibilerini çok iyi tanır işte o zaman maskeniz düşer ne kadar adi bir oyun oynadıĝınız ortaya çıkar. Sizler taĝutun askerlerisiniz öyle olmasaydınız Allah’n Kur’an’da her kavme verdiĝi gibi kürdlere de verdiĝi hakları inkar etmezdiniz, unutmayın Allah’ın tek bir ayetini inkar etmekte küfürdür, sizler eĝer doĝruysa imanınız Kitab’ın bir kısmına inanıyor, diĝer kısmını inkar ediyorsunuz, tipkı Mekke müşrikleri gibi!… 
 
Biz haşa summe haşa yahudilerle işbirliĝini tasvip etmiyoruz ama eĝer kürdler müşriklerle ehli kitap arasında bir tercih yapmak zorunda kalsalar elbetteki ehli kitabi tercih etmek daha evladır. Tıpkı Peygamberimizin de Mekke’li müşriklere karşı Medineli yahudilerle yaptıĝı antlaşma gibi!..

Sanki Kürdler bir islami devletin sınırlarını parçalıyor, bir yahudi devleti kuruyormuş gibi suçlamayın bizleri, biz zülmü, yahudi ve hırıstiyanlardan daha çok sözde kardeşlerimizden gördük, eĝer bugün Kürdler kendi baĝımsızlıklarını elde edebiliyorlarsa ve siz de müslümansanız destek verin, unutmayınki kürdlerin baĝımsızlıklarını engellemeyen yahudi ve hiristiyan, kürdleri katliama tabi tutan Saddam gibilerinden bin kat daha iyidirler. Kürd müslümanı bu şuura ermiştir.

Son söz: Biz müslümanız ve Allah’ın Hakimiyetini reddeden herkese karşıyız, bu hangi ırka mensup olursa olsun, bizim için farketmez ama, bugün yönetildiĝimiz idare islami idare deĝildir ve bize iki yönlü zülmetmektedir. Biri kürd olduĝumuz için, diĝeri ise müslüman olduĝumuz içindir.
Eĝer gayri islami bir sisteme sahip olsa da olası kurulacak Kurdistan’da biz müslüman kürdlere yapılan zülüm enazından yarıya iner, geri kalan yarısıyla da Allah’ın yardımıyla mücadele edecek güçteyiz, diĝer müslümanlar bize yardım etmiyor veya edemiyorlarsa, bari köstek olmasınlar!.

Allah’ın Selamı hidayete tabi olanların üzerine olsun.

24.09.2004
M.Nureddin Yekta

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir